ЗАЕВ: Уште сум оптимист за датум, на 17-ти ќе бидам во Брисел да лобирам, имам разбирање за Франција која бара нова методологија, ние ја прифаќаме таа нова методологија

Објавено на 15.10.2019 во 13:37:49 часот | Македонија

* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 - Уште сум оптимист дека ќе добиеме датум, на 17-ти овој месец ќе бидам во Брисел и ќе лобирам да добиеме датум. Имам разбирање за Франција која бара нова методологија, ние ја прифаќаме таа методологија, немаме ништо против земјите да се оценуваат построго и ако застанат со  реформите или одат назад тогаш и нивниот пристап да биде закочен или вратен неколку чекори назад. Но лидерите на земјите ќе ја донесат одлуката, не министрите и амбасадорите.

* реклами  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Премиерот Заев пред новинарите на пресот за раст на минимална плата. 

Тој исто така кажа дека нашата земја секогаш најтешко добивала тоа што и следува.

* реклами -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преговорите за СЈО и ОЈО биле важни и затоа толку енергија се вложија во нив, но не се споменувале во извештајот на ЕУ за земјата.

Премиерот најави дека уште денеска замианува за Виена со владина делегација, што значи дека ќе ја имаме поддршката на Австрија и останатите земји да извршат притисок врз Франција и Холандија.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет