(ВИДЕО) ГОЛЕМ СКАНДАЛ: Заменик министерот за здравство, Агим Муса снимен како зема мито!!!

Објавено на 15.10.2019 во 11:35:28 часот | Македонија

* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Асим Муса кој беше предложен од Владата во мај минатата година за заменик министер за здравство е снимен како зема мито за операција.

„Делото“ е снимено во Струга каде што Муса работи како лекар, а наводно пациентот е новинар.

Видео снимката ја објави истражувачката емисија „Фикс Фара“ што се емитува на Top Channel.

„Пациентот“ и заменик министерот се договараат за термин за операција која би требало да се изврши во просториите на Институтот за нефрологија во Струга, познат како Дијализа, а од договореното се заклучува дека операцијата треба да биде илјада евра, а Муса зема однапред 50 евра.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет