ПОПОВСКИ: Владата не препорачува давање лиценци на новинари, лошо ќе се разбере ако некому му забранувате да се бави со новинарство, тоа треба да се остави на медиумите и публиката

Објавено на 10.10.2019 во 17:27:02 часот | Македонија

- Како влада нашиот став е да се избегне лиценцирањето на новинари, тоа секогаш ќе се сфати како забрана кон некого да се бави со новинарство, тоа треба да се остави на медиумите и публиката.

Министерот за отчет и транспарентност, Роберт Поповски.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет