БОМБА НА ЗИЈАДИН СЕЛА: Една изборна единица ќе биде опасна за Албанците, може да се случи да наполнат кутии во некое село во Виница и да паднат бројот на пратеници Албанци!

Објавено на 10.10.2019 во 10:37:16 часот | Македонија

- Нема да може да ги пазиме гласачките места во цела држава и може да ни се случи да ги напунат кутиите во некои села во источна Македонија и со тоа процентуално да опаднат гласовите на Албанските партии со што ќе се намалат и бројот на пратеници Албанци, тоа е опасно за нас Албанците! Ние од Алијанса предлагаме 8 изборни единици коилку што има и региони во земјава, со тоа што регионите нема да носат еднаков број пратеници туку каде има повеќе народ да има повеќе пратеници за секој пратеник да тежи исто гласови!

Зијадин Села на ТВ 24.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет