Почитувани новинари од ЗНМ, СЕММ, синдикат на новинари, останати искусни новинари, што ќе кажете за најновата колумна на Геро, таква гнасотија немаше ни за 12 години режим на Груевски!!!

Објавено на 12.09.2019 во 19:18:43 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Најновата колумна на Геро е таква гнасотија што таков текст не си дозволија ниту Латас нити Миленко нити Јанко нити Мирка за 12 години режим на Груевски!!! 

Е тоа зборува навистина многу!!!

Куп оговарања, рекла казала за еден брачен пар кој е високо во мак политиката, прогласување некого за лудак за во лудница, раскажување на измислени гнасотии како некој се валкал во кал, па навреди дека некој измислувал хуманитарни случки на пат за свадба и слично, таква злоба, таков отров досега преточен во текст не сме виделе во нашите медиуми.

Колеги новинари, ќе кажете ли нешто за овој текст?! Или Геро и понатаму за вас ќе остане ценет голем новинар кој треба да биде канет на интервјуа и дебати и конференции?!?!

Што треба Геро да направи за да се вклучат алармите кај вас дека човекот прекрши толку многу новинарски етички морални и професионални и човечки и цивилизациски правила кодекси и прописи?!?!

Навистина се чудам како некој само затоа што имал реноме и долга кариера зад себе си дозволува тоа да го користи како карт бланш за се да му биде дозволено и да нема ни црвени линии ни граници и сите немо да молчат и спонзори и јавност и фела и да му прогледуваат низ прсти?!?!

ДНО ДНО, ГАДОСТ НЕВИДЕНА, ГЕРО ТОНЕ ИЗ ДАНА У ДАН, ЗАРЕМ Е МОЖНО ТОЛКУ ДОЛГО ДА ГЛУМЕЛ ГОЛЕМ ЧОВЕК И ГОЛЕМО НОВИНАРСКО ПЕРО?!?!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија