БОМБА НА АДЕМИ: Во моментов се реконстурираат 10 училишта и се градат 16 нови спортски сали ширум земјата, се набавува нов мебел за студентскиот дом Гоце Делчев, се гради ново училиште во Студеничани, нов студентски дом во Тетово!

Објавено на 01.09.2019 во 13:59:32 часот | Македонија

- Освен што ги покачивме платире на наставниот кадар за над 10% во споредба со лани, спремни сме да преговараме и за понатамошно покачување на платите, но продолжиуваме и со инвестициите во инфраструктура па така се гради ново училиште во Студеничани, нов студентски дом во Тетово, се набавува нов мебел за студентскот дом Гоце Делчев и се реновираат 10 училишта и се градат 16 нови спортски сали ширум земјава!

Министерот Адеми пред стартот на новата учебна година.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет