Тортевски: Новинарите треба да одговараат за изнесените невистини во медиумите

Објавено на 27.08.2019 во 00:29:09 часот | Македонија

„Против сум новинарите да не одговараат за изнесени невистини во медиумите. Клеветата е потешка од удар со бок и скршен нос. Може да уништи, убије човек. Можат со невистини да му го растурат семејството. Да се натераат да објавуваат проверени и вистинити информации што е корисно“, напиша Тортевски.

 
 

Против сум новинарите да не одговараат за изнесени невистини во медиумите. Клеветата е потешка од удар со бок и скршен нос. Може да уништи, убије човек. Можат со невистини да му го растурат семејството. Да се натераат да објавуваат проверени и вистинити информации што е корисно.

 
65 people are talking about this
 

 

 

 

loading...

 

Македонија

Свет