ДАНКЕ ДОЈЧЕ: Германија ја заврши постапката за ратификација на протоколот за пристап на РСМ во НАТО!

Објавено на 23.08.2019 во 20:04:35 часот | Македонија

Заменик-амбасадорот на Сојузна Република Германија во САД, вчера го предаде официјалниот документ за ратификација на протоколот за пристапот на Република Северна Македонија во НАТО.

„Со тоа, во Германија постапката за ратификација за пристапување на Северна Македонија во НАТО е завршена“, стои во денешното соопштение од Германската амбасада во Скопје, пишува МИА.

Германскиот Буденстаг го ратификуваше пртоколот за члеснтво во НАТО на 6 јуни годинава.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет