НАРОДЕ ЗАШТО БЕ ВАКА СИ ЈА БАРАТЕ БЕЉАТА: Скок во вода парализира за цел живот пет млади момчиња

Објавено на 21.08.2019 во 22:56:17 часот | Македонија

Скокот со глава во вода цело лето смести на скопски Карил пет млади момчиња.

Според зборовите на директорот на клиниките момчињата кои биле помлади од 15 години при скокање сериозно го повредиле  вратниот ‘рбет а настрадале во различни базени.

Илир Хасани вели дека момчињата ќе бидат на скопските клиники уште долго а што е најтрагично ќе останат парализирани цел живот.

Хасани порачува никако да не се скока во плитка и непроверена вода бидејќи лесно може да се дојде до фатална повреда на  ‘рбетниот мозок на вратниот ‘рбет. 

 

 

loading...

 

Македонија

Свет