Ловечката Федерација на Македонија со остра реакција до Анима мунди: Бараме извинување и ве покануваме да не посетите за да се запознаете што е тоа ловство за да не се бламирате во иднина!

Објавено на 21.08.2019 во 11:27:31 часот | Македонија

Реакција на Ловечката Федерација на Македонија на соопштение на Анима мунди:

Ловечката Федерација на Македонија е згрозена од писмото објавено во угледниот портал ЛИБЕРТАС,од страна на АНИМА МУНДИ,во кое крајно неинформирани за глобалниот проблем со Африканската чума кај свињите,како и елементарно непознавање на Ловството како значајна стопанска дејност,ги навредуваат ловците со погрдни зборови во стилот: ,,болни умови”, ,,лудаци” и други слични формулации,со класичен тон на говор на омраза!

Ловството пред се е одгледување и заштита на дивечот,чиј резултат е неколкукратно зголемена популација на дивечот во целата држава. Оној мал процент што се отстрелува е ,,одгледувачка мерка”,со цел да не се надмине економскиот капацитет на ловиштето и да премине во биолошки капацитет,што значи класична пренаселеност,причинување на штети во земјоделството,како и појава и ширење на болести!

Ловечката Федерација бара јавно извинување од АНИМА МУНДИ кон ловците и притоа ги покануваме водечките луѓе на оваа организација да повелат во просториите на Ловечката Федерација во Скопје на едукација,за да друг пат не се бламираат со вакви писма!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет