ЈАНКО БУРЕК: Далеку е земјава од промена на власта, за тоа ВМРОВЦИТЕ ќе треба да го испотат газот!

Објавено на 15.08.2019 во 12:24:41 часот | Македонија

Далеку е земјава од промена на власта, не заборавајте, кога беше интергалактичка поддршката за сегашнава со десетици милиони годишно истурени за медиуми, беа потребни години за тоа.

Со покажување вегета знак, шкртање по пари и „името не го даваме“ – ништо не се прави. За жал, убедени во дисциплина и чекање наредби од врвот кое се смета за доблест, не сум баш сигурен дека е најдобар пристап. Секојдневно автономно делување, како што работеа невладините ѓоа новинари и соросоиди, ќелиски, и тоа како добар пристап и се докажа и покажа како таков.

Тоа што власта е пасивна нека не ве залажува дека се во „страшна“ паника, секако дека без секој се може и во овој миг се прави „харм редакшн“ калкулација, така што они сега делуваат пожарникарски.

Целата колумна на Јанко Бурек на НЕТПРЕС.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет