АНЃУШЕВ: Во оваа земја брзо се забораваат успесите на владата, со спасот на ФЕНИ спасивме од банкрот две големи банки и го спасивме цело Кавадарци!

Објавено на 03.06.2019 во 13:57:58 часот | Македонија

- Со тоа што го спасивме ФЕНИ од колапс, спасивме две големи банки кои беа заглавени со 50 милиона евра кредити и го спасивме цело Кавадарци кое живее од ФЕНИ.

 

Тоа го направивме со храбри мудри чекори иако трпевме сериозни критики додека траеше процесор на спас на ФЕНИ и наоѓање нов инвеститор. И успеавме и да го спасиме комбинатот и да донесеме 100 милиона евра нови инвестиции во него.

Но во оваа земја успесите на владата не се ни забележуваат, се прави паника само за ситници и за лажни вести.

Вице премиерот Кочо Анѓушев на форумот две години влада.

 

 

* реклами:

loading...

 

Македонија

Свет