ДУЕЛ САШЕ ПОЛИТИКО - ЗАЕВ: Не го делам твојот песимизам Саше, Франција ќе се премисли, не е се толку црно!

Објавено на 19.10.2019 во 13:46:36 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Премиере, не е најстрашно тоа што не добивме датум, најстрашно е што Макрон изјави дека е можно Албанија и Македонија никогаш да не станат членки затоа што ЕУ нема логика повеќе да се шири. Што правиме сега, можно ли е да најдеме друг начин да одиме напред да се реформираме да стануваме европска земја, да најдеме некој силен европски институт кој ќе ги отвори поглавјата на ЕУ преговорите па да се реформираме иако официјално нема да бидеме членка на ЕУ, но да се реформираме наредните 10 години да се приближуваме кон ЕУ за да не чекаме 10-20 години додека ЕУ да изгради консензус...

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Саше Политико со прашање до премиерот на денешниот прес во владата.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Не го делам твојот песимизам Саше, мислам дека Франција ќе се премисли, ова е моментална криза поради внатрешна дебата во Франција, но сите други лидери беа за давање датум и тој притисок ќе вроди со плод наредните месеци, не е се толку црно, не се согласувам со тој твој песимизам. Се освен ЕУ на овие простори е лоша идеја, не треба никогаш да се откажеме од европскиот сон, но во меѓувреме ќе се реформираме, ги знаеме сите слабости од извештајот на Прибе, затоа барам нови избори за со полн мандат од народот да тргнам во нови силни реформи.

 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Одговори Премиерот на поставеното прашање.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет