„ТТК Банка“ издаде корпоративна обврзница: Собра 1,5 милиони евра со 3,5 отсто камата со кои сега ќе дели кредити на население и фирми

Објавено на 17.09.2019 во 23:21:10 часот | Македонија

Инвеститорите направија „јагма“ на првата јавна понуда на корпоративна обврзница издадена од ТТК Банка.

Расподадена е целата количина односно сите 1.500 обврзници. ТТК Банка акумулира нови 1,5 милиони евра кои потоа ќе ги пласира согласно со својот бизнис план. 

Инвеститорите за десет работни дена ја искупуваа целата количина на понудени обврзници. 

Целата анализа читајте ја ТУКА.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет