ПОРАДИ ПРЕРАНА СМРТ, МАКЕДОНИЈА ГО ИЗГУБИ ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ЛИДЕРИ ВО ИТ ИНДУСТРИЈАТА, ХАЈАН СЕЛМАНИ

Објавено на 17.09.2019 во 22:40:42 часот | Македонија

Почина Хајан Селмани сопственик на компанијата Haselt, која освен во земјава, канцеларии има во Америка и Европа. Тој важи за еден од најпрогресивните македонски претприемачи, говорник, филантроп, учесник во многу акции, човек кој понудил извозни решенија во ИТ секторот. 

Одржал најмалку 400 предавања и јавни говори на тема претприемништво, технологија, лидерство и мотивација. 

Ова е голема загуба за земјата, ваквите луѓе прават милиони евра буквално од ништо, од мозок со мисла креираат софтвер и го продаваат по цел свет за големи пари и вработуваат стотици млади програмери во земјава.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет