Можно ли е Геро и Малчин да страдаат од СТОКХОЛМ СИНДРОМ или пак не знаат да уживаат во победата?!

Објавено на 26.08.2019 во 17:40:35 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Понекогаш си мислам дека Груевизмот траше толку долго што некои од нашите ПРВОБОРЦИ може имаат попуштено со нервите и за да преживеат се имаат така прилагодено со таа траума што дури имаат разбирање за некои од постапките на Груевци.

Тоа се нарекува СТОКХОЛМ СИНДРОМ, каде се прилагодуваш на опресорот и џелатот па дури имаш и некои симпатии за него.

Вака би можело да се објасни СЛУГУВАЊЕТО на Геро и Милчин кон ВМРО ДПМНЕ овие денови!

Или пак Геро и Милчин едноставно не можат да се најдат себеси во ова ново време кога власта е добра а злото е поразено?!

Дали се работи за такви НАМЌОРИ што просто не можат да се опуштат и разберат дека СЕ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД?!

ДЕКА ЗЕМЈАТА КОНЕЧНО Е НА ПРАВ ПАТ?!

ДЕКА КОНЕЧНО РАБОТИТЕ СЕ НА СВОЕ МЕСТО И ПРОСТОР ЗА ПАНИКА НЕМА?!?!

Дали е ова просто невозможно да се укапира и внесе во нивната свест навикната вечно да се биде КРИТИЧЕН кон сите ЛОШИ власти што очајно посакуваат и оваа власт да е лоша за да си најдат улога за себе?!

Дали е ова прашање да се биде или не за нив, ако е владата добра тогаш тие просто за себе не гледаат никаква улога во ова општество?! СЕ СМЕТААТ ПРОСТО ЗА ВИШОК?!

Како монтажери и сервисери на телефонски говорници во ерата на смартфоните?!?! ТОА ЛИ Е ПРОБЛЕМОТ БЕ СТАРЦИ?!

СТЕ ЧУЛЕ ЛИ ВИЕ ЗА ПЕНЗИЈА?! ИДЕТЕ БРЕ БОРЕТЕ СЕ ВО ЗЕМЈИ КАДЕ ИМА ПРОБЛЕМИ СО ДЕМОКРАТИЈА И ПРАВО И МАФИЈА, БИЈТЕ БИТКА ТАМУ, КАКО НА ВРЕМЕТО КОМУНИСТИТЕ ШТО ИДЕА ДА СЕ БИЈАТ ВО ШПАНСКАТА ГРАЃАНСКА ВОЈНА?!

НАЈДЕТЕ СИ ГО ЧАРЕТО, НЕ ЈА МАЧЕТЕ ОВАА НАЦИЈА КОЈА КОНЕЧНО ГО ДОБИ ОНА ЗА ШТО МЕЧТАЕШЕ 100 ГОДИНИ - ВЛАСТ КОЈА ИМА УСУЛ, КОЈА ЗНАЕ, КОЈА Е ДОМАЌИНСКА, ПРО ЗАПАДНА, АНТИ-КРИМИНАЛНА, АНТИ-МАФИЈАШКА, РАЗВОЈНА, ИТРА, ВО ТЕК СО НОВОТО ВРЕМЕ, СПОСОБНА, ХУМАНА, ФЕР, СЛОБОДАРСКА!

 

 

* реклами:

loading...

Колумни

Македонија