МАФИЈАТА ВО ПАНИКА СЕ БОРИ ДА СПАСИ ЖИВА ГЛАВА: МЕДИСКАТА ХАЈКА ПРОТИВ КАТИЦА ЈАНЕВА ЧИНЕЛА 1 МИЛИОН ЕВРА ПОДЕЛЕНИ НА 20 ПОРТАЛИ И ТЕЛЕВИЗИИ!!!

Објавено на 23.07.2019 во 14:54:07 часот | Македонија

Мактел дознава дека мафијата решила да го одврзе ќесето за да спаси жива глава, па за хајката против Катица Јанева биле дадени околу 1 милион евра што под маса, што на маса, што во црни вреќи, што преку закуп на банери за фирми на олигарси кои се на мета на СЈО, што преку позајмици и директни префрлања на сметка на порталите кои се финансирани од Будимпешта.

Некои наши извори велат дека 1 милион евра е дури и скромна проценка со оглед на жестината со која се вклучени дури и големи телевизии каде сумите не се како во интернет порталите. Тие не потсетуваат дека јахтата на Стојменови во Солун само да ја запалиш да загрее кошта 1000е, а тек па да ја стегнеш да те однесе до Крит и назад, и ако е пуна женски и пиење и јадење, тоа кошта многу...

Оваа операција се менаџирала од еден спрат во седиштето на голем холдинг во сопственост на еден од олигарсите кои најмногу бркнале во своите длабоки џебови.

Најмногу се омрсил новинарот кој ги пушташе шпекулациите како подготовка на нацијата за линчот кон Катица и СЈО, тој зел околу 100 000е!

Сето ов се сметало за донација кон ВМРО ДПМНЕ која ќе била најголем корисник од оваа операција, но олигарсите и екс функционерите на ВМРО ДПМНЕ овие пари ги сметале и како нужно зло за да се спасат, како да ги дале за адвокати, така ги сметале во своето сметководство.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет