Бојко Борисов е во право, нашите политичари и институции се северномакедонски како георгафска одредница, но етнички се Македонци, Албанци, Роми...!

Објавено на 10.07.2019 во 15:47:32 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Колку треба да си неписмен и да креваш џева зошто Бојко ги нарекол нашите политичари северномакедонски?!

Значи нашите институции и политичари се северномакедонски затоа што работат за Северна Македонија, но етнички, сите тие си се тоа што се поединечно, значи некои се Македонци, некои се Албанци, некои се Роми итн...

Не знам зошто за ова сега се прави паник?!

Значи ако веќе сакате скандали и афери, дај барем потрудете се да најдете нешто што држи вода!

Па и нашата влада се глупира и праќа ноти до Бугарија само зашто се плаши од реакцијата на мрчаторите, аман!

 

 

* реклами:

loading...

Колумни

Македонија