Ивица Дачиќ сега ќе мора да клечи на колена, мислеше дека со Бојко Борисов може да си игра ДРН ДУПКИ како што си игра со нас

Објавено на 10.07.2019 во 14:38:34 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Србите се залетаа и удрија со 200 на саат у бандера! 

Они се залетаа мислејќи дека на балакнот сите ќе им ќутат како што им ќутиме ние куртите Македонци.

Србите една година фрлаат со дрва и камења по нас знаејќи дека Заев и Димитров тераат политика на ЕКВИ - ПРИЈАТЕЛСТВО со сите по секоја цена, политика која е резултат на реалноста во нашата земја.

Ние не сме членка на ЕУ и НАТО, сиромашни сме, немаме излез на море, голи стапови сме, најсиромашни на балканот и нас ни треба пријателство со сите па по цена и да има секој ден брутални навреди и напади кон нашите политичари.

Заев и Димитров мораат да голтаат кнедли секој ден.

Но Бојко Борисов е премиер на земја членка на ЕУ и НАТО. Земја која има излез на море. Земја која се тепа со Грција за да биде балкански лидер.

И Ивица Дачиќ си дозволи да му се курчи на Бојко, да го вреѓа по медиуми, да им го риба амбасадорот во Белград, да му држи лекции и изгледа се преигра куртонот на Милошевиќ.

Бојко Борисов сега ќе го научи куртонот на Слобо, ќе му оддржи лекција по ГЕО ПОЛИТИКА!

Има сега да се извинува и да лиже таму кај што плукаше со денови!

 

 

* реклами:

loading...

Колумни

Македонија