ФОТО: Зебрите Јанош и Јашари – најнови жители на Зоолошката градина во Скопје

Објавено на 22.05.2019 во 12:19:10 часот | Македонија

Зебрите  Јанош и Јашари (мажјаци од Чешка и Словенија) се најновите жители на скопската зоолошка градина.

-Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 денови ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените – информираа од Зоолошката градина.

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет