БРАВО ЗА ВЛАДАТА: Објавен е тендерот за субвенционирана ЗеленаНафта за земјоделците!

Објавено на 16.05.2019 во 13:20:52 часот | Македонија

Објавен е тендерот за субвенционирана „#ЗеленаНафта“ за земјоделците.

Со оваа јавна набавка овозможуваме кофинансирање на 30 отсто од трошоците за набавка на гориво за земјоделска механизација. Оваа мерка се воведува за прв пат на барање на земјоделците, за што во Програмата за директни плаќања се предвидени 200 милиони денари, а ќе бидат опфатени околу 55.000 земјоделци.

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет