ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЗАЕВ СО МЕТЛАТА: Eди Рама разреши 600 административни работници

Објавено на 04.05.2019 во 20:41:31 часот | Балкан

Aлбанскиот премиер Еди Рама информираше дека разрешени се 6оо административни работници поради неизвршување на соодветните задачи во работата со странките. Рама оваа инфоирмација ја соопшти на средбата со кординаторите на повеке сектори во Владата .

-Станува збор за отпуштање од работа на 6оо аминистративни работници  од повеќе институции кои не понудиле соодветни услуги на граѓаните. Тоа се лица од обични шалтерски работници па се до раководители, кои не одговориле на своите работни обврски а за кои имало многу поплаки од страна на граѓани – рече премиерот на албанската влада Еди Рама.

Според Владата во Тирана, административните работници мора да ги вршат своите работни обврски. Оваа е значајна мерка за реформи во администрацијата кои ке продолжат и во наредниот период, се вели во информацијата на Владата .

К. М. 

 

 

* реклами:

Балкан

Македонија