ДРАМА ВО БЕЛАТА ПАЛАТА: ГРУЕВСКИ СЕ ЗАКАНИЛ - АКО СИЉАНОВСКА НЕ ПОБЕДИ И НЕ ГО АБОЛИЦИРА ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА ЈА ФИНАНСИРА ВМРО ДПМНЕ И КУРТОН МЕДИУМИТЕ БЛИСКИ ДО ДПМНЕ!!!

Објавено на 02.05.2019 во 16:04:36 часот | Македонија

Мицковски во епизодна лидерска улога, Груевски го котролира капиталот на ВМРО ДПМНЕ Како што дознаваме од извори во опозицијата актуелниот лидер на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски е само прокурист односно втор потписник на одлуките за тоа како се трошат криминално стекнатите црни пари на неговата партија кои се делумно пренесени во Унгарија.

Првиот потпис е директно од Никола Груевски. Според нашите извори Мицковски очекувал дека со новите измени во Законот за финансирање на политичките партии ќе може да ја контролира целосно партијата финансиски, но очекувањата за освоени над 380 илјади гласови не се остварени.

Низ медиумите во сопственост на наводно Унграски државјани во деновите пред вториот круг се погласни се информациите дека Груевски јасно порачал преку уредници и новинари блиски до него дека доколку Сиљановска не стане претседател броени му се деновите и на Христијан Мицковски во ДПМНЕ. Имено, Груевски ја плаќа и ја очекува неговата аболиција од страна на Сиљановска и Мицковски.

Две информации од извори блиски на опозицијата укажуваат на ваквиот развој на настаните. Дел од високо позиционирани членови на ДПМНЕ иако јавно го подржуваат Мицковски дефитивно имале улога во големиот број неважечки ливчиња во првиот круг со цел да се постигне ценсуз, а истовремено да се намалат гласовите за Сиљановска.

Втората информација која ги потврдува индициите се парите кои во таканарешените Унгарски медиуми се слеваат пред и по првиот круг исклучиво во кеш, а за истите Мицковски не е способен да воспостави котрола.

Ова е исто така една од причините заради која зад кандидатката на Груевски и Мицковски, Гордана Давкова Сиљановска функционира двоен штаб односно еден партиски и втор составен од активни новинари со ангажман во медиумите со сомнителнителни сопственици преку кои се влеваат црните пари од Будимпешта.

 

 

* реклами:

Македонија

Свет