(ВИДЕО) Асфалтирани пет улици во Чешиново Облешево

Објавено на 23.03.2019 во 21:54:38 часот | Македонија

Заврши асфалтирањето на пет улици во селата Кучичино, Бурилчево и Чифлик, а за што беа обезбедени околу 10 милиони денари. 

Претходно, во првата фаза асфалтирани беа десетина улици со вкупна должина од над два километри во селата Бања, Спанчево, Сокларци, Жиганци и Уларци.

Освен проширувањето и асфалтирањето на коловозот, кај дел од улиците се изградени прифатни атмосферски сливници од плиток тип што ќе овозможат собирање на водата и одводнување до постојните атмосферски канали.

 

 

* реклами:

loading...

Македонија

Свет