ЈАНЕВА: НАШИТЕ ПЛАТИ СЕ ЗА 10% ПОНИСКИ ОД ТИЕ ВО ОЈО, ДАДОВМЕ МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ВЕШТАЧЕЊА ВО СТРАНСТВО ЗАТОА ШТО ВО МАКЕДОНИЈА СИТЕ СЕ ПЛАШЕА ДА НИ ВЕШТАЧАТ ДОКАЗИ ПРОТИВ ГРУЕВЦИ!

Објавено на 13.03.2019 во 23:34:28 часот | Македонија

- Лага е дека нашите плати во СЈО се огромни,  напротив, ние имаме за 10% пониски плати од оние во ОЈО; но нашиот буџет годишно од 3 милиони евра оди главно за вештачења во странство затоа што сите во земјава се плашеа да ги вештачат доказите против нашите обвинети. Плус проблем беше што во криминалот беа вклучени многу странски фактори па моравме да даваме пари за превод од руски, чешки, унгарски, германски, италијански, грчки...

Шефот на СЈО, Катица Јанева во интервју на 1 ТВ.

 

 

* реклами:

Македонија

Свет