СЕ РАЗГОРУВА НОВА ВОЈНА МЕЃУ СДСМ И ДУИ - Сугарески: Никаде не мислам да ги носам плажите, ама сметам дека државата подобро ќе ги управува

Објавено на 08.03.2019 во 17:06:57 часот | Македонија

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески одговори денеска на реакцијата на градоначалникот на општина Струга, Рамиз Мерко.

– Ме чуди изјавата на градоначалникот на Струга Мерко. Предлогот за преминување на управување на плажите на државно ниво е за сите плажи не само оние на Охридското Езеро. Никаде не мислам да ги носам плажите со мојот предлог, но мислам дека е подобро управувањето со плажите да го земе владата. Земјиштето останува на општините – рече Сугарески.

 

 

* реклами:

Македонија

Свет