ГОСПОДЕ БОЖЕ, СТИГНА НАПАД КОН ОРДАНОВСКИ ОД КУРТОНСКАТА АВМУ: ГРУЕВИЗМОТ СЕ УШТЕ ЦАРУВА ВО КУРТОНСКАТА АВМУ КОЈА 10 ГОДИНИ МОЛЧЕШЕ И ДУРИ И АКТИВНО УЧЕСТВУВАШЕ ВО ДИКТАТУРАТА НА ВМРО ДПМНЕ!!!

Објавено на 28.02.2019 во 15:42:38 часот | Македонија

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги преку соопштение реагира на вчерашното интервју на телевизијата 1ТВ со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Во соопштението се вели дека телевизијата не ги почитувала професионалните стандарди односно новинарот кој го водел интервјуто, Сашо Ордановски, ги прекршил начелата за почитување на достоинството на личноста, начелата за пресумпција на невиност и начелата за објективно и непристрасно прикажување на настаните.

„Во врска со интервјуто на новинарот Сашо Ордановски со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, емитувано на 1ТВ, првичните наоди од надзорот на Агенцијата укажуваат дека во делови од интервјуто, новинарот ги прекршува начелата за почитување достоинството на личноста, за пресумпција на невиноста и за објективно и непристрасно прикажување на настаните со еднаков третман на различни гледишта и мислења од член 61 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги“, стои во соопштението од АВМУ.

Од Агенцијата велат дека професионалното работење на медиумите подразбира почитување на сите начела на вршење на дејноста кои се потпираат на новинарските стандарди.

 

По оваа логика, сите емисии на Васко Ефтов треба да се цензурираат?!?!

Сите дебати на Алфа ТВ треба да се цензурираат?!

Еј, од луѓето кои 10 години молчеа па дури и помагаа режимот да го пере мозокот на народот преку нарачаните хајки против Телма и земањето лиценци за А2 и А1, сега најдоа да држат новинарски лекции?!?!?! СТОКА!

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет