ТЕШКИ ОБВИНУВАЊА ДО ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ НА ТЕМА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ ВО ЛУНА ПАРК

Објавено на 09.02.2019 во 20:50:45 часот | Македонија

Десет месеци откако Петре Шилегов ги стопираше градежните работи во Луна паркот, Градот Скопје сè уште е без проект за забавниот парк иако за оваа намена годинава ќе се потрошат 1,3 милион евра.

Се знае дека ќе биде проширен и збогатен со нови содржини, но не се знае колку ќе чини и кој ќе го гради.

Додека се чека новиот, втор проект на овој градоначалник, Град Скопје веќе трета година ги плаќа обврските од планот на претходниот градоначалник: само во 2017 година се исплатени повеќе од 1,5 милион евра. Во меѓувреме архитектите предупредуваат дека најавеното проширување на Луна Паркот ќе го доуништи градскиот парк. 

#СамоПрашај

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет