ПРАВДАТА СЕПАК ПОБЕДИ: ОДБИЕНО БАРАЊЕТО НА МИЈАЛКОВ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ВО „ТОРТУРА“, МИСЛЕЊЕТО НА ВРХОВНИОТ СУД НЕ Е ОБВРЗУВАЧКО ЗА КРИВИЧНИОТ СУД!

Објавено на 07.02.2019 во 21:43:33 часот | Македонија

ОДБИЕНО БАРАЊЕТО НА МИЈАЛКОВ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ВО „ТОРТУРА“, МИСЛЕЊЕТО НА ВРХОВНИОТ СУД НЕ Е ОБВРЗУВАЧКО ЗА КРИВИЧНИОТ СУД

Во „Тортура“, поранешниот директор на УБК Сашо Мијалков и уште шестмина припадници на алфите се обвинети за нечовечно постапување и омаловажување при апсењето на Љубе Бошкоски. - Сашо Мијалков пред Основниот суд Скопје 1 (Фото: СДК.МК)

Судијката Александра Ристевска го одби барањето на обвинетиот Сашо Мијалков да донесе одбивателна пресуда за случајот „Тортура“ за апсењето на Љубе Бошковски, по негова наредба.

„Мислењето на Врховниот суд уште не е обврзувачко за Основниот суд Скопје 1. Приговорот и вашите аргументи со кои денеска ја оспоривте надлежноста на Специјалното јавно обвинителство, сте требале да ги истакнете за време на оценката на обвинителниот акт. Сега сме во доказна постапка, судењето продолжува со сослушување на сведоци“, рече судијката Ристевска.

Повеќе за ова на СДК.МК

 

 

* реклами:

 

 

 

 

Македонија

Свет